Бащата на премиера в оставка привлече вниманието върху себе си.Не трябва

...
Бащата на премиера в оставка привлече вниманието върху себе си.Не трябва
Коментари Харесай

Бащата на Кирил Петков: Това, което се случва в България последните месеци не е политика. Така се е зараждал фашизма и хитлеризма

Бащата на премиера в оставка привлече вниманието върху себе си.

Не би трябвало да имаме вяра и следваме избрани персони или групи от хора, а да въведем свои лични морални правила и да ги следваме, и то без взаимни отстъпки. Това написа бащата на Кирил Петков - Петко Петков, в профила си във фейсбук. 

Ето и цялостният текст на обявата му:

Това, което се случва в България през последните месеци, не е политика. Не е: едни българи са от Левски, други са от ЦСКА, а някакви въобще не се интересуват от футбол.

Напоследък имах опцията да се срещна с млади, мислещи и чисти хора от разнообразни партии, и почувствах, че не сме разнообразни и че, на процедура, сме от една и съща страна. Чувството е необичайно, дори леко шизофренично. В същото време, когато контактувам с близки другари, с смут установявам, че те, всъщнос, са от другата страна на барикадата.

Замислям се, диря опора в историята. Точно по този начин е било при зараждането на фашизма и хитлеризма. Сега, от позицията на времето, ни е елементарно да забележим, кое тогава е било зло и кое положително, само че в това време, хората са били толкоз комплицирани, колкото сме и ние в този момент. Как можем да си помогнем в тази обстановка? Мисля, че с цел да разсеем тази мъгла в обществото, не би трябвало да имаме вяра и следваме избрани персони или групи от хора, а да въведем свои лични морални правила и да ги следваме, и то без взаимни отстъпки. Тогава няма да се опасяваме и съмняваме, дали сме от страната на положителното или на злото.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР